Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ένταση στη Μονή Εσφιγμένου


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 11:19
Μικρή ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Μονή Εσφιγμένου, όταν μοναχοί που ανήκουν στην παλιά αδελφότητα της Μονής αρνήθηκαν σε εκπρόσωπο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγειορίτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) να διενεργήσει αυτοψία σε κτίσμα του Αντιπροσωπείου της.



Μηχανικός του ΚΕΔΑΚ προσπάθησε και τη Δευτέρα να πραγματοποιήσει αυτοψία, όμως οι μοναχοί τον απομάκρυναν, καθώς υπήρχε φόβος από την πλευρά τους ότι η αυτοψία αποτελούσε το πρόσχημα προκειμένου να τους απομακρύνουν από το Άγιο Όρος.

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμήρογλου, επιχείρησε να τους μεταπείσει, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο Αντιπροσωπείο (κονάκι) εγκαταβιούν δύο ζηλωτές μοναχοί και άλλοι έξι, που ανήκουν στη νέα αδελφότητα, αλλά οι σχέσεις τους παραμένουν τεταμένες, ενώ τον Δεκέμβριο του 2006 είχαν σημειωθεί μεταξύ τους και επεισόδια.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, στην οποία εγκαταβιούν 112 μοναχοί, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζει «καμία δικαιοδοσία» των μοναχών της νέας αδελφότητας και ότι στις Καρυές έχουν μεταφερθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρύνουν με τη βία τους δύο ζηλωτές μοναχούς από το κονάκι.

Διαβάστε επίσης: «Η απόφαση του Πατριάρχη στερείται νομιμότητας», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, 22:47

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 12:04
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.