Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

80 νέες άδειες ταξί στην Αττική



Ογδόντα αποφάσεις εκδόθηκαν την 30/11/2012 από την Περιφέρεια Αττικής με τις οποίες παραχωρείται το δικαίωμα να τεθούν σε κυκλοφορία ισάριθμα Επιβατικά Δημοσίας Χρήσης αυτοκινήτων Ειδικών μισθώσεων και Ειδικών Μισθώσεων ΑμΕΑ ή μετατροπή της υφιστάμενης άδειας σύμφωνα με τον Νόμο 4070/12.

Πρόκειται για οχήματα 6 έως 9 θέσεων ταξί τα οποία δεν έχουν ταξίμετρο ούτε μπορούν να παραλαμβάνουν πελάτες από τον δρόμο παρά μόνο μετά από ραντεβού και συμφωνημένο μίσθωμα.
Με τις ίδιες διατάξεις καθιερώνεται και η νέα κατηγορία οχημάτων ειδικής μίσθωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες 6 έως 9 θέσεων ταξί τα οποία διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμΕΑ όπως π.χ. ειδική ράμπα πρόσβασης και σημεία στήριξης.
Οι άδειες που θα χορηγηθούν είναι:

  • 58 Νέες άδειες Ε.Δ.Χ. Ειδικών Μισθώσεων, για την Ενιαία Έδρα Περιφέρειας Αττικής
  • 12 Νέες Άδειες Ε.Δ.Χ. Ειδικών Μισθώσεων – ΑμΕΑ, για την Ενιαία Έδρα Περιφέρειας Αττικής
  • 8 Άδειες Ε.Δ.Χ. Ειδικών Μισθώσεων μετά από μετατροπή υφιστάμενης άδειας, για την Ενιαία Έδρα Περιφέρειας Αττικής
  • 1 Άδεια Ε.Δ.Χ. Ειδικών Μισθώσεων – ΑμεΑ μετά από μετατροπή υφιστάμενης άδειας, για την Ενιαία Έδρα Περιφέρειας Αττικής
  • 1 Άδεια Ε.Δ.Χ. Ειδικών Μισθώσεων μετά από μετατροπή υφιστάμενης, για την Έδρα των Κυθήρων
Και στον τομέα των ταξί, όπως και στα βυτιοφόρα, άνθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός στον οποίον απέβλεπαν όσοι είχαν υιοθετήσει τον τομέα της απελευθέρωσης τύπου α λα καρτ.

Η μείωση του έργου η οποία όχι μόνο δεν έφερε καινούργιες άδειες βυτιοφόρων αλλά ανάγκασε σε παροπλισμό το 50% των υφισταμένων, υπήρξε αντίστοιχα και στα ταξί η αιτία να να μην γίνουν πολλές αιτήσεις, στον αντίποδα του μεγάλου ενδιαφέροντος του παρελθόντος όπου ενδιαφερόμενοι πλήρωναν ακόμα και €200 χιλιάδες για να αγοράσουν μια άδεια ταξί.
Σήμερα 6/12/2012 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής ο κατάλογος με τους 80 δικαιούχους των νέων αδειών τα οποία έχουν πλέον ενιαία έδρα.

Ο θεσμός των ταξί ειδικών μισθώσεων αναμένεται πάντως να λειτουργήσει θετικά για λογαριασμό των τουριστικών επιχειρήσεων και των ξενοδοχείων οι οποίοι βρίσκουν μια ενδιάμεση λύση μεταξύ ταξί και λεωφορείου.
Οι νέοι δικαιούχοι καλούνται να παραλάβουν τις εγγυητικές επιστολλές τις οποίες είχαν καταθέσει στην υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής
Ανακουφισμένος από την ρευστή κατάσταση η οποία είχε αντίκτυπο στην δημοτικότητά του, ο Περιφερειάρχης ΑττικήςΓιάννης Σγουρός δήλωσε πως η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε με συνέπεια και ταχύτητα όλες τις δεσμέυσεις της και τα χρονοδιαγράμματα σχετικά με τις εν λόγω άδειες.
«Στο εξής την ευθύνη έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων που θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία για την έκδοση των αποφάσεων».

Πηγή: www.megara.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.