Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Γ.Γ. Μεταφορών: Η αύξηση εισιτηρίων μπορεί να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα



Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012


Η πρόβλεψη για αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των ΜΜΜ θα μπορούσε να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος.

Όπως υπενθύμισε ο γενικός γραμματέας η πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είχε περιληφθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, με στόχο την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, η αύξηση των εισιτηρίων θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, τις οικονομίες κλίμακος που θα προκύψουν από τη λειτουργική συγχώνευση των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και την επακόλουθη αναδιάταξη του προσωπικού, καθώς και από τη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της λαθρεπιβίβασης.
Ηδη, όπως είπε, παρατηρείται αύξηση του ρυθμού των εισπράξεων λόγω της εντατικοποίησης των ελέγχων στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ με τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, ο στόχος για μείωση κατά 50% της εισιτηριοδιαφυγής μέχρι το τέλος του 2012, είναι ρεαλιστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.