Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση για την καρδιά μας

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
 Ενημέρωση για την καρδιά μας
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αξία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αναλαμβάνει το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας. Το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» με την επιστημονική συνδρομή τους Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της ενημέρωσης έχει ως εξής:
Σήμερα και αύριο (9, 10 Οκτωβρίου 2012) στον Δήμο Αιγάλεω, Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».


Στις 12, 13 Οκτωβρίου 2012 στον Δήμο Αμαρουσίου, Αίθουσα Δημαρχείου.
Στις 16, 17 Οκτωβρίου 2012 στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού, Αίθουσα Δήμου Χολαργού.
Γιατροί του Ιδρύματος θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος σε όσους γνωρίζουν την ολική χοληστερόλη τους, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση από τους εξεταζομένους.
Η βασική ανάγκη που ώθησε το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. για το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου», ήταν η διαπίστωση ότι η «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων με κύριες εκδηλώσεις το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο, που αποτελούν την πρωταρχική αιτία θανάτου στη χώρα μας θα λάβει διαστάσεις πανδημίας. Γι' αυτό και είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων για τους παράγοντες κινδύνου και την ανάγκη της πρόληψης, έτσι ώστε να αντιστραφεί η διαρκώς αυξανόμενη επίπτωσή τους σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στο τηλέφωνο 210 6401477.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.