Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πεπόνης: Ουδέν νεώτερον από το εισαγγελικό μέτωπο...

25.9.12 

crime.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Με επιστολές ανά χείρας προς πολλούς παραλήπτες αλλά και ανακοινώσεις οι οικονομικοί εισαγγελείς, κ. Πεπόνης και κ. Μουζακίτης ξεκίνησαν χθες το πρωί για τη...



σύσκεψη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συναντήθηκαν με τον προϊστάμενό τους, αντιεισαγγελέα Νίκο Παντελή, του απόδωσαν ανακοίνωση ότι τελικά η λίστα που τους ήρθε από το ΣΔΟΕ είναι για αυτούς «τζούφια» και στη συνέχεια πήγαν όλοι μαζί, στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Εκεί οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς εξήγησαν ότι η λίστα που έστειλε το ΣΔΟΕ δεν έχει τίποτε καινούριο για αυτούς, είναι υποθέσεις που εδώ και καιρό, τα δύο τελευταία χρόνια, μελετούν μαζί με το ΣΔΟΕ και συνεχίζουν να μελετούν.

Στην ανακοίνωσή τους, που έστειλαν και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, λένε με έμφαση και επαναλαμβάνουν «η λεγόμενη λίστα» και εκεί εξηγούν ότι «για όλες αυτές τις υποθέσεις γίνεται προκαταρκτική εξέταση προς έλεγχο της βασιμότητας μηνυτήριων αναφορών ή εγγράφων καταγγελιών κατά τη συνήθη πρακτική» και καταλήγουν:

«Άπαντα τα ανωτέρω αορίστως διαδιδόμενα υπό διαφόρων τυγχάνουν αβάσιμα, επουδενί δε οι εν εξελίξει έρευνες δεν μπορεί και ούτε πρέπει να ταυτίζονται με διαπιστωμένες έκνομες συμπεριφορές».

Έστειλαν όμως και επιστολή στον αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Νάκο, στον οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι αυτοί κατέχουν τη λίστα, δεν υπάρχει τίποτα από τον έλεγχο συγκεκριμένο σε βάρος πολιτικού προσώπου, όλα είναι εν εξελίξει και δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να του αναφέρουν.

Ωστόσο η λίστα είναι στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων και αυτοί θα πρέπει γρήγορα να την ξεσκονίσουν για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και τα πρόσωπα να αποκατασταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.