Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Στο ...ράφι η ρύθμιση για τα στεγαστικά.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012



Κενό γράμμα αποδεικνύεται η προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών κομμάτων, για ρύθμιση – «ανάσα», σε χιλιάδες νοικοκυριά με στεγαστικά δάνεια, καθώς μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών εγκαταλείπεται η ιδέα μείωσης της δόσης των στεγαστικών στο 30% του μηνιαίου εισοδήματος.


Μετά από διαβουλεύσεις μερικών, μόλις, ημερών με την Τρόικα, την Έλληνική Ένωση Τραπεζών και τις ρυθμιστικές αρχές, η κυβέρνηση συνειδητοποίησε το αυτονόητο: ότι, δηλαδή, μια ρύθμιση, που να επιτρέπει σε χιλιάδες δανειολήπτες να μειώσουν την δόση των στεγαστικών τους δανείων στο 30% του μηνιαίου, πλέον, εισοδήματός τους, θα αύξανε σημαντικά το λογαριασμό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Λογαριασμό, που καλείται να πληρώσει, κατά το συντριπτικό του μέρος το Δημόσιο και επομένως οι φορολογούμενοι..
Υπό το παραπάνω πρίσμα, το υπουργείο Ανάπτυξης, που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις από πλευράς κυβέρνησης, αναδιπλώνεται και εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα επιτρέπει την ρύθμιση στεγαστικών δανείων, για μεταβατική περίοδο, τριών ως πέντε ετών...

 http://greece-salonika.blogspot.com/#ixzz27SXLAmpk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.