Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σκοταδισμός, θρησκεμπόριο, διεθνής διασυρμός… κι ένα κομμάτι παστίτσιο!

 Γράφει o Βαγγέλης Λιακόγκονας

Από το πρωί της Δευτέρας, την ιντερνετική ελληνική -κι όχι μόνο- δημόσια σφαίρα απασχολεί η σύλληψη ενός 27χρονου user του facebook που διατηρούσε μήνες ένα σατιρικό – σχολιαστικό και καυστικό group με το όνομα «Γέροντας Παστίτσιος» στο χαώδες και λαϊκό μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου, σημειωτέον, συναντά κανείς πραγματικά εξαιρετικά προσβλητικά και επιλήψημα profiles, groups. Στην εν λόγω ομάδα ο νεαρός σατίριζε τα λεγόμενα του ..........



αποθανόντα ιερέα Παΐσιου, εστιάζοντας κυρίως στα «πάρτυ θρηκευτικού εμπορίου» που αναμφίβολα έχουν στηθεί από θρηκευόμενους κερδοσκόπους (εμπόρους βιβλίων, τουριστικούς πράκτορες κλπ) από το απόγευμα της ταφής του και μετά… Έτσι, εκατοντάδες ευκολο-πιστοι συρρέουν και πλουτίζουν οργανωμένους λαοπλάνους απατεώνες.
Για τη σελίδα αυτή στο facebook είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, γεγονός που μερικώς μαρτυρά -από κοινού με φωτογραφίες μοναχών που ανεμίζουν περήφανα τη σημαία του κόμματος με μέλη του- τη «σύμπλευση» κάποιων εκπροσώπων της θρησκείας με την ακροδεξιά παράταξη.
Σημειώνεται ότι η είδηση μεταδίδεται σφόδρα από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, προσδίδοντας στη χώρα μας σαφή τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά, την ώρα που οι επανεμφανιζόμενοι «ακτιβιστές hackers», οι «Anonymous», αποκαλύπτουν έναν παιδεραστή και οι Αρχές δεν τον συλλαμβάνουν, παρά ασκούν δίωξη στους hackers για παραβατική συμπεριφορά αλλά και γιατί δημοσιοποίησαν τα στοιχεία του προ της ετυμηγορίας του Αρείου Πάγου.
Στην Ελλάδα που, «σπαρταρώντας» από την οικονομική εξαθλίωση, ετοιμάζεται να υποδεχτεί άλλο ένα πακέτο επώδυνων μέτρων από μέρα σε μέρα, στη χώρα που ορισμένοι πολίτες της δεν θα προμηθευτούν καν πετρέλαιο θέρμανσης και θα κοιμήσουν τα παιδιά τους με τα μπουφάν επειδή ο Πωλ Τόμσεν «δεν πείθεται», στο ίδιο κράτος που οι ουρές στον ΟΑΕΔ θυμίζουν σε μάκρος τις αντίστοιχες σε Ασιατικές μεγαλουπόλεις για την αγορά του iPhone5, σε αυτή τη χώρα, ένας «επικίνδυνος» χρήστης του internet, συνελήφθη για προσβολή θρησκεύματος, επειδή έκανε χαβαλέ, σατιρίζοντας.
Πάταξη, όχι αστεία! Έφτασε, επιτέλους, το «μαχαίρι στο κόκκαλο»!
Είναι απορίας άξιον με ποιό ακριβώς σκεπτικό η -κατέχουσα μεγάλες επιτυχίες και κάνοντας ιδιαίτερα σημαντική δουλειά- ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ιεράρχησε σαν κατεπείγουσα την σχετική υπόθεση, προχωρώντας άμεσα στη σύλληψη του 27χρονου.
Εγείρονται ερωτήματα, όπως:

  • Θα γίνει σύλληψη, μετά από παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, του Λάκη Λαζόπουλου, άμα τη ενάρξει των τηλεοπτικών του εκπομπών;
  • Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο (λ.χ.) Σταμάτης Φασουλής ή οι Ρήγας – Αποστόλου, αναδρομικά, για αναφορές τους σε θρησκευτικά σύμβολα;
  • Θα απαγγελθούν κατηγορίες στην παρέα του τηλεοπτικού «Ράδιο αρβύλα», επειδή τόλμησαν κι έβαλαν στο στόμα τους τον Άνθιμο;
  • Θα επικυρηχθεί, μήπως, ο Αριστοφάνης από μέγας ποιητής της αρχαίας αθηναϊκής κωμωδίας, σε συνέχεια της επικήρυξης του δημιουργού της ταινίας για τον Μωάμεθ, από πακιστανό υπουργό;
Ζούμε σε μια Ελλάδα που η σάτιρα φυλακίζεται, ενώ ο φασισμός, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά του παρέχεται και κρατική προστασία.
  • Στη χώρα που κλείνουν νοσοκομεία, αλλά οι εκκλησίες είναι στολισμένες.
  • Στη χώρα που δημοτικά και γυμνάσια δεν έχουν θρανία, ωστόσο τα κατηχητικά σχολεία είναι υπερσύγχρονα εξοπλισμένα και γεμάτα παιδιά – κυρίως αγόρια.
  • Στη χώρα που σχεδόν κανένα κόμμα δεν παίρνει θέση σε αντιπαράθεση που αφορά στη θρησκεία, προς άγραν ψηφοφόρων, ενώ ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας φαντάζει «όνειρο απατηλό» τραγουδισμένο όχι από τον Σταμάτη Κόκκοτα, αλλά από τους «Ελεύθερους – Παπαροκάδες».
  • Στη χώρα που ο γέροντας Εφραίμ κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ ο δημιουργός μιας σατιρικής ομάδας που εκφράζει πληθώρα πολιτών, διώκεται και συλλαμβάνεται.
Επιτέλους, φίλοι αναγνώστες, απόψε θα κοιμηθούμε ήσυχοι κι ασφαλείς…
Στην Ελλάδα του 2012, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει ότι ανήκει στην Ευρώπη -χωρίς αρχαιολάγνοι πολίτες της να το έχουν φιλοσοφήσει ακόμη- χιλιάδες άνθρωποι στριμώχνονται στα συσσίτια των δήμων – ορισμένες φορές και της εκκλησίας.
Εκεί, όμως, σπάνια σερβίρεται παστίτσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.