Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΧΙ λεφτά σε ΠΑΕ ρε...



Είναι φωτογραφίες που σου σπαράζουν την καρδιά. Συνάνθρωποί μας να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια, που κοιμούνται στα παγκάκια. Και την ίδια στιγμή, διαβάζεις ότι η Κυβέρνηση -μέσω του ΟΠΑΠ- μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε καταχρεωμένες ΠΑΕ σε μία ύστατη προσπάθεια να τις σώσει από την καταστροφή.
Ο ντόρος που προκλήθηκε για... 

την προπληρωμή του συμβολαίου προς την ΠΑΕ Άρης, άνοιξε τον ασκό του αιόλου και οδήγησε τον οργανισμό στην απόφαση να αποκαλύψει ότι κάτι ανάλογο έγινε και με άλλες ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός). Σε εταιρίες που έχουν έσοδα κάποιων εκατομμυρίων ευρώ, ένας -ουσιαστικά- κρατικός οργανισμός, έδωσε χρήματα αρκετούς μήνες προτού φτάσει η προγραμματισμένη ημερομηνία. Και μάλιστα χωρίς να το μάθει κανείς.
Θέλετε να πάμε και λίγο παρακάτω; Ο ΟΠΑΠ έδωσε αυτά τα χρήματα με σκοπό να διαφημίζεται στο νέο πρωτάθλημα, μέσω των συγκεκριμένων ομάδων. Έλα όμως που οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες -μέχρι σήμερα- δεν έχουν αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Το αντιλαμβάνεστε; Χρήματα στον αέρα έδωσε ο ΟΠΑΠ, κατόπιν προφανώς κυβερνητικής εντολής.
Ο ίδιος οργανισμός καλείται να δώσει λύση και στο θέμα του Ηρακλή, γιατί οι 16 της Σούπερ Λίγκα δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα ευρώ. Και καλούν τον ΟΠΑΠ, διότι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι ανίκανη να βρει έστω και ένα χορηγό της προκοπής, πέρα φυσικά από τη Nova. Ούτε μία. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για ΟΛΕΣ τις ελληνικές ομάδες που συντηρούνται από τα εισιτήρια, την συνδρομητική τηλεόραση και τον ΟΠΑΠ.
Ο ΟΠΑΠ διαθέτει κάθε χρόνο περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ (με πρόχειρους υπολογισμούς) στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρήματα που αρκούν για την τροφή και την στέγαση περίπου δέκα χιλιάδων συνανθρώπων μας. Για τις ελληνικές όμως κυβερνήσεις, είναι μόνο 10.000 ψήφοι. Σαφώς λιγότεροι από αυτούς που μπορούν να προσφέρουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και οι λοιπές ΠΑΕ...

Επιμέλεια: Δημήτρης Βλάχος Πηγή: BlueArena.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS στις 11:07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.