Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Πέρασαν με 153 “ΝΑΙ” τα μέτραΜε 153 “ναι”, 128 “όχι” και 18 “παρών”, υπερψηφίστηκε  από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα δημοσιονομικής στρατηγικής.


Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος από τη Βουλή, τονίζοντας ότι, «η  Ελλάδα έκανε σήμερα ένα μεγάλο αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα. Το βήμα προς την Ανάκαμψη. Ήταν προϋπόθεση αυτή η ψηφοφορία για να βρούμε δουλειά για τα παιδιά μας, για να υπάρχει η δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες να δουν καλύτερες μέρες. Το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός. Θα πάει και αυτός καλά.  Το σημαντικό όμως είναι από τη Δευτέρα και μετά. Εκεί θα επικεντρωθεί όλη η προσοχή μας, γιατί μετά τη Δευτέρα, μοναδικό στόχο- και αν θέλετε και προσωπικό μου στόχο- έχω να δώσουμε το δικαίωμα της Ανάπτυξης στον Ελληνικό λαό, να ξαναδώσουμε το χαμόγελο. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με πολύ δουλειά, με συντονισμένη δράση, με επενδύσεις- ένα μεγάλο ζητούμενο- με αποκρατικοποιήσεις, που είναι αναγκαίο, καλό αναγκαίο για την Ελλάδα. Και γενικά με κινήσεις, οι οποίες θα δώσουν και προς τα μέσα την αλλαγή της ψυχολογίας και προς τα έξω το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Επομένως, σήμερα ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για το οποίο προφανώς είμαι πολύ ευχαριστημένος».
Στο μεταξύ, επτά “απώλειες” βουλευτών -έξι για το ΠΑΣΟΚ και ενός από τη ΝΔ- καταγράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων, καθώς οι βουλευτές αυτοί δεν ακολούθησαν τη “γραμμή” του κόμματος κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου.
Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός της ΚΟ του κόμματός του τον βουλευτή Κοζάνης Γεώργιο Κασαπίδη, ο οποίος δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία, την Αγγελική Γκερέκου, τον Μάρκο Μπόλαρη και τον Γιάννη Κουτσούκο οι οποίοι δήλωσαν “παρών”, και τους Θεόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή, οι οποίοι ψήφισαν “όχι.
Από τη ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν οι Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρης Μουτσινάς.


This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.