Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ

Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα αφανισμού
Σήμερα το απόγευμα η σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα
«Είμαστε σε πόλεμο και αυτός ο αγώνας είναι μια σημαντική μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε». Με αυτή την προοπτική οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί καλούν τον κλάδο να «γυρίσει την πλάτη στους συμβιβασμένους και να συμπορευτεί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ».


Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, της πρόβλεψης για τη συγκέντρωση του κλάδου σε μονοπώλια και ισχυρές επιχειρήσεις έρχεται να δώσει το αποφασιστικό χτύπημα στους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου, είναι όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «καρπός της συμπαιγνίας των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, ΣΑΤΑ ΠΟΕΙΑΤΑ, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου».
Οι «Επιτροπές Αγώνα Ταξί», για ενημέρωση και για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, καλούν τους συναδέλφους τους, σε σύσκεψη σήμερα Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα (αίθουσα μικρών φορτηγών, Ιωαννίνων και Πέτρας στον Κολωνό). Καλούν τους εργαζόμενους στον κλάδο να πιέσουν για την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης στο ΣΑΤΑ, επίσης για σήμερα Πέμπτη 8 του Νοέμβρη.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα μπορούν να εκμισθώνουν οχήματα ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, δίχως κόμιστρο, ενώ ανοιχτό είναι ακόμη το ενδεχόμενο αδειοδότησης των λεγόμενων «μοτο-ταξί», μοτοσικλετών άνω των 50 κυβικών που θα εκτελούν δρομολόγια με οδηγό και αυτά δίχως συγκεκριμένο κόμιστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.