Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μηχανοκίνητη πορεία από τα Ταξί στους δρόμους της Ξάνθης!



2012-11-07
Φωτογραφία για Μηχανοκίνητη πορεία από τα Ταξί στους δρόμους της Ξάνθης!
Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες και οδηγοί Ταξί της Ξάνθης, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους που ξεκίνησαν τη Δευτέρα.

Οι οδηγοί Ταξί ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης πραγματοποιώντας ειρηνική διαμαρτυρία χωρίς απρόοπτα, έκτροπα ή επεισόδια.

Όπως είναι γνωστό οι οδηγοί Ταξί προχώρησαν σε απεργία από το πρωί της Δευτέρας η οποία διήρκησε μέχρι και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή από το οποίο πλήττεται εντόνως ο κλάδος τους.

Βγήκαν τα μαχαίρια για την πιάτσα στην 28ης

Έντονο φαίνεται πως είναι το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση των οδηγών Ταξί να αποχωρήσουν από την ΟΕΒΕ Ξάνθης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος τους κος Βασίλης Γεωργιάδης το πρωί της Τετάρτης στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

Όπως εξήγησε ο κος Γεωργιάδης η απόφαση αυτή πηγάζει από την πρόσφατη ρήξη που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους οδηγούς Ταξί και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης κος Σωτήρη Τσιακίρογλου, με τον Ομοσπονδία να συλλέγει υπογραφές ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ξάνθης, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, για αύξηση κατά τρεις θέσεις της πιάτσας Ταξί που βρίσκεται επί της 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι η κεντρική μας πιάτσα και σίγουρα η πιο βολική για τους πολίτες ώστε να εξυπηρετηθούν. Ωστόσο ήταν η πιο μικρή σε μέγεθος και τώρα με την αύξηση κατά τρεις θέσεις βελτιώνεται η κατάσταση» εξηγεί ο κος Γεωργιάδης. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως κάποιοι από τους εμπόρους που αρχικά προσυπέγραψαν ώστε να ασκήσουν βέτο στην αύξηση της πιάτσας πήραν πίσω τις υπογραφές τους ο κος Γεωργιάδης επισημαίνει πως ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το γιατί το έκαναν αυτό, ωστόσο «εμείς από τη μεριά μας δεν έχουμε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην περιοχή, ούτε έχουμε καταλάβει το πεζοδρόμιο».

Σχολιάζοντας τόσο την απόφαση των οδηγών Ταξί να αποσχιστούν από την Ομοσπονδία όσο και τα τις θέσεις που εξέφρασε στον ραδιοφωνικό αέρα ο κος Γεωργιάδης ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης ανέφερε πως «δεν είμαι εγώ που ζήτησα να μην εφαρμοστεί η επέκταση της πιάτσας, αλλά οι επιχειρηματίες που προσυπέγραψαν όλοι μαζί το αίτημα. Το αίτημα έχει γίνει από φυσικά πρόσωπα μετά από συζήτηση, δεν το αποφάσισα μόνος μου. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ότι θέλουν οι οδηγοί Ταξί, ωστόσο εγώ μιλώντας με κάποιους από τον χώρο μου είπαν ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η επέκταση της πιάτσας αλλά η ενοποίηση των πλατειών και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε αυτούς, καθώς νιώθουν ότι τους έχουν πετάξει στην άκρη»

thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.