Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Το αυτοκίνητο «συναντά» τα μέσα συγκοινωνίας


Εφαρμογή βρίσκει το βέλτιστο τρόπο μετακίνησης για την ευκολία του χρήστη

Μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή πλοήγησης έχει θέσει σε εφαρμογή η Mercedes, αρχικά για το Βερολίνο και κατόπιν για άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η οποία συνδυάζει τις οδικές μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο στόχος της συγκεκριμένης πλατφόρμας (Mercedes Moovel Mobility Platform) είναι να υποδεικνύει στο χρήστη τον καλύτερο τρόπο για να μετακινηθεί από το σημείο «Α» στο «Β».

Σύμφωνα με το Stefan Muller, διευθυντή του car2go Europe GMBH, «χάρη στο Moovel, τα εκτεταμένα δίκτυα συγκοινωνιών των μεγάλων πόλεων είναι σαφώς πιο «διάφανα», οδηγώντας έτσι σε ένα πολύ πιο αποδοτικό δίκτυο μετακίνησης».

Με βάση το συγκεκριμένο σύστημα, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί, αν χρειάζεται, το αυτοκίνητό του για λιγότερα χιλιόμετρα, γλιτώνοντας έτσι χρήματα από το καύσιμο αλλά και ταλαιπωρία, αφού το παρκάρισμα στο κέντρο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το Moovel, συνδεόμενο με τα Μέσα Συγκοινωνίας, τον ενημερώνει για τη συντομότερη διαδρομή, τι ώρα περνάει το μετρό ή λεωφορείο που βολεύει, ακόμα και την τιμή του εισιτηρίου. Επίσης, εάν επιθυμεί, μπορεί να καλέσει και ταξί.Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.