Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς ταξί η πρωτεύουσα


 05 Νοεμβρίου 2012, 08:05
Χωρίς ταξί η πρωτεύουσα
Εκτός από τα ΜΜΜ, τα οποία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, η χώρα θα μείνει και χωρίς ταξί, καθώς οι επαγγελματίες οδηγοί κήρυξαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.


Οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών που προβλέπουν ότι οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων θα μπορούν να νοικιάζουν οχήματα και να παρέχουν ταυτόχρονα οδηγό. Επιπλέον, αντιδρούν σε άλλη ρύθμιση που παρέχει το δικαίωμα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να διαθέτουν μικρά οχήματα τύπου βαν για τη μεταφορά πελατών τους από και προς αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ειδικότερα, με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών δίνεται το δικαίωμα σε τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων να εκμισθώνουν επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, υπηρεσία που απαγορεύεται μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ολική εκμίσθωση του οχήματος μέσω προκράτησης με αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας 12 ωρών. Σε αυτού του είδους τις μεταφορές θα απαγορεύεται η είσπραξη κομίστρου για να γίνεται σαφής ο διαχωρισμός μεταξύ αυτής της υπηρεσίας και της ανάλογης που παρέχουν τα επιβατηγά δημόσιας χρήσης. Επιπλέον, δίνεται το δικαίωμα σε εταιρίες και συνεταιρισμούς ταξί να παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.