Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπερασπιστές των προνομιούχων υπαλλήλων της Bουλής



Στημένο χάος και υποκρισία στη Βουλή. Αυτό μόνο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα όλη η διαδικασία. Η απόφαση του Γ. Στουρνάρα, να φέρει στη Βουλή διάταξη με την οποία ενέτασσε στο ενιαίο μισθολόγιο του υπαλλήλους της Βουλής έπεσε σα βόμβα στο κοινοβούλιο και έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από άθλιους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θέλησαν να κάνουν μπάχαλο τη συνεδρίαση.


Η κίνηση του υπουργού Οικονομικών ήταν λανθασμένη διότι η Βουλή είναι αυτοδιοίκητη και… εθιμικώ δικαίω, για να υπάρξουν αλλαγές στα μισθολογικά πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός. Όμως, η ρύθμιση για την ένταξη των υπαλλήλων στο ενιαίο μισθολόγιο είναι πέρα για πέρα σωστή και αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Δε μπορεί να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις όλων των άλλων και οι εργαζόμενοι στη Βουλή να κρύβονται πίσω από το σαθρό σύστημα που έφτιαξαν όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικοί. Κάποτε, όμως, πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα. Όπως δεν πρέπει να υπάρχουν συντεχνίες με διαφορετικά προνόμια σε άλλους κλάδους, έτσι και οι υπάλληλοι της Βουλής δεν έπρεπε να εξαιρεθούν από τις μειώσεις.
Το διαδικαστικό λάθος του κ. Στουρνάρα και το γεγονός ότι έφερε τη ρύθμιση αυτή τη χρονική στιγμή, δεν αναιρούν το γεγονός ότι ως προς την ουσία, η ρύθμιση ήταν πέρα για πέρα σωστή. Αυτό λοιπόν το θέμα πήραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το έκαναν σημαία ευκαιρίας. Όπως κατήγγειλε ο Γ. Στουρνάρας, συγκεκριμένοι βουλευτές πήγαν στο συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων της Βουλής και τους είπαν να ξεσηκωθούν και να κάνουν απεργία. Κι αυτοί φυσικά το έπραξαν απειλώντας να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία με έναν απίστευτο εκβιασμό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μέσα στη Βουλή ακόμη και τραμπούκικες ενέργειες έγιναν από συνδικαλιστές που εκβίασαν προκειμένου να πάρουν πίσω τις περικοπές στους μισθούς τους.
Και ήρθε η απόφαση του κ. Στουρνάρα να πάρει πίσω της διάταξη ώστε να προχωρήσει η ψήφιση των μέτρων που διακυβεύουν το μέλλον της χώρας. Και τότε έπεσαν οι μάσκες. Π. Λαφαζάνης και Π. Καμμένος σε ένα απίστευτο παραλήρημα άθλιου λαϊκισμού ζήτησαν την παραίτηση του κ. Στουρνάρα καταγγέλλοντάς τον για συνταγματική εκτροπή. Για την ταμπακιέρα βέβαια δεν είπαν τίποτε. Συμφωνούν με τις περικοπές που πρέπει να γίνουν ή έχουν συγκεκριμένους λόγους να υπερασπίζονται συντεχνίες που μέχρι πρότινος έπαιρναν 16 μισθούς και απίστευτα επιδόματα;
Αποκαλυπτικό της ξεδιαντροπιάς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. ήταν η τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία κατηγόρησε κόμματα της αντιπολίτευσης, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο για τον λαϊκισμό τους και ότι κάνουν πασαρέλα τη Βουλή. Ακόμη και οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν την γ.γ. του ΚΚΕ η οποία είπε τα αυτονόητα. Την ώρα που έξω από τη Βουλή 100.000 άνθρωποι ζητούσαν απόσυρση των περικοπών κάποιοι δήθεν αριστερούληδες σαν τον Λαφαζάνη έβαζαν συνδικαλιστές να κάνουν απεργία για να διαλύσουν το Κοινοβούλιο.
Οι μάσκες έπεσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φέρει του μπαχαλάκηδες μέσα στη Βουλή. Χωρίς όμως κουκούλα. Διότι ήταν οι ίδιοι οι βουλευτές του.
Όμως, η διάταξη είναι κεντρική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και θα έλθει τις επόμενες ημέρες με ξεχωριστή διάταξη. Διότι δεν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι δύο ταχυτήτων.


This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.