Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Οι Ρώσοι επιλέγουν Θεσσαλονίκη


Αυξήθηκαν οι διανυκτερεύεις στα ξενοδοχεία της πόλης

Αυξημένες κατά 10.000, σε σχέση με το 2011 είναι φέτος οι διανυκτερεύσεις τουριστών από τη Ρωσία σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκο Καραχάλιο, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιο Λιάσκο.

Ο κ. Τζιτζικώστας, αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ζήτησε την ενεργή συνδρομή του ΕΟΤ στην τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Ανέφερε ότι παρά την πτώση των εισερχόμενων τουριστών που σημειώθηκε στο σύνολο των ελληνικών προορισμών, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πολύ μικρότερες απώλειες.

Ο κ. Καραχάλιος δεσμεύτηκε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του ΕΟΤ στις δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης και αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα να υπάρξει ενεργότερη στήριξη του ΕΟΤ για στοχευμένες δράσεις προβολής στην αγορά της Ρωσίας και των Βαλκανίων.

Ο κ. Λιάσκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο Τουρισμού με στόχο να αναθερμανθεί ο εισερχόμενος τουρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.