Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Τι απαντούν οι υπάλληλοι της Βουλής για τα "προνόμιά" τους...


Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Aπό τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΥΛΗΣ.

Για μια ακόμη φορά, εμείς, οι εργαζόμενοι της Βουλής, βρεθήκαμε στο στόχαστρο μιας άδικης κριτικής, που λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας την οποία αυτή δημιουργεί, βρίσκει, τελικά, απήχηση στην κοινωνίας.
Συναισθανόμαστε πλήρως τις κρίσιμες στιγμές που διανύει η χώρα. Γνωρίζουμε τις θυσίες της Ελληνικής κοινωνίας, διότι συμμετέχουμε σε αυτές. Συμμετέχουμε ενεργά, αφού υφιστάμεθα περικοπές στις αποδοχές μας όπως και όλοι οι εργαζόμενοι.

Για το λόγο αυτό αντιδρούμε στις προσπάθειες ορισμένων πλευρών να μας εμφανίσουν ως …ανάλγητους. Ως προνομιούχους. Ως ανθρώπους που αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν. Και είναι λάθος Όπως είναι λάθος να συμβαίνει για οποιαδήποτε κατηγορία εργαζομένων.
Η αλήθεια είναι ότι:
Οι εργαζόμενοι στη Βουλή ακολουθούν όλες τις μειώσεις που επήλθαν με το ενιαίο μισθολόγιο. Παράλληλα, καταργήθηκαν και για εμάς όλα τα επιδόματα όπως τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, και τα επιδόματα αδείας, μηχανογράφησης, προσωπικής διαφοράς κ.λπ. Ό,τι καταργήθηκε ή καταργείται για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, καταργείται και για εμάς.
Οι περίφημοι 15ος και 16ος μισθός, έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. Το επαναλαμβάνουμε για όσους δεν το καταλαβαίνουν. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
Η μισθοδοσία των εργαζομένων στη Βουλή έχει μειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια (και με τον προϋπολογισμό του 2013) κατά 35,2% . Που σημαίνει, για όσους γνωρίζουν, μείωση που φτάνει το 50%, ως προς τις καθαρές αποδοχές.
Δεν αμφισβητείται πως το όριο των υπερωριών για τους εργαζόμενους στη Βουλή είναι μεγαλύτερο από αυτό των υπαλλήλων των υπουργείων.
Δεν αμφισβητείται όμως και το γεγονός πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή λειτουργούν με ωράρια που δεν υπάρχουν στους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου, στενού και ευρύτερου.
Δεν αμφισβητείται το γεγονός πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή δεν εργάζονται μόνο μέχρι την ολοκλήρωση και ψήφιση νομοσχεδίων, δηλαδή μέχρι και τη 1 ή τις δύο τα ξημερώματα. Χρειάζονται άλλες δύο τουλάχιστον ώρες για να τελειώσουν τα πρακτικά, να περαστούν οι τροπολογίες και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε να αποσταλούν την άλλη μέρα νωρίς το πρωί στο αρμόδιο υπουργείο για έλεγχο και στη συνέχεια στο Τυπογραφείο.
Δεν αμφισβητείται, τέλος, το γεγονός πως υπάρχουν, και διαρκώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών τα Σαββατοκύριακα.
Δεν ζητούμε να μας … λυπηθούν διότι πέραν του έργου μας εκτελούμε και λειτούργημα. Για το λόγο αυτό άλλωστε είναι σπάνιες έως ανύπαρκτες οι περιπτώσεις που ως εργαζόμενοι μετέχουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Όμως αυτό απέχει πολύ από το να δεχθούμε να γίνουμε αδιαμαρτύρητα τα εξιλαστήρια θύματα μιας κατάστασης για την οποία και εμείς, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν ευθυνόμαστε.
Απέχει πολύ από το να μας εμφανίζουν ως golden boys του δημοσίου και να γράφουν ή να λένε ψευδέστατα ώς ότι ένας πρωτοδιοριζόμενος στη Βουλή, υποχρεωτικής μάλιστα εκπαίδευσης, λαμβάνει 1900 ευρώ καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.