Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αυτό θα πει να μένεις κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Μπορεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα της κρίσης να λέμε μεταφορικά ότι πολλές οικογένειες μένουν στο δρόμο, αφού αναγκάζονται να κατοικούν σε μικρότερα διαμερίσματα, να στριμωχτούν σε πατρικά σπίτια κτλ, ωστόσο στην Κίνα λόγω ενός νόμου που απογορεύει τις απολλοτριώσεις αυτό... μπορεί να συμβεί και κυριολεκτικά...


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην επαρχία Ζε Τζιάνγκ. Εκεί που βρισκόταν το σπίτι τους σχεδιάστηκε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος.

Τους πρότειναν, λοιπόν, όπως και στους γείτονές τους ένα ποσό ως αποζημίωση για την επικείμενη απαλλοτρίωση. Στην αρχή το δέχτηκαν, ωστόσο στη συνέχει απέρριψαν την πρόταση θεωρώντας ότι με το ποσό που τους προσέφεραν δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα νέο σπίτι.

Το ζευγάρι έδωσε μάχη και τελικά κατάφερε να μην κατεδαφιστεί το σπίτι του. Ωστόσο ο αυτοκινητόδρομος είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί και αυτό δεν θα μπορούσε να αλλάξει.

Ετσι... πλέον το σπίτι τους στέκει στη μέση του αυτοκινητοδρόμου. Η περίπτωση του συγκεκριμένου ζευγαριού δεν είναι η μοναδική, καθώς πολλοί Κινέζοι έχουν αντισταθεί και έχουν κερδίσει - στηριζόμενοι στο νόμο που απαγορεύει αυστηρά την απαλλοτρίωση ακινήτων δίχως τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη - να διατηρήσουν τα σπίτια τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.