Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Προσφεύγουν στο Μισθοδικείο οι δικαστές



Προσφεύγουν στο Μισθοδικείο οι δικαστές



Στο Μισθοδικείο αναμένεται να προσφύγουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκρινε αντισυνταγματικές τις προβλέψεις του νέου μνημονίου για τις περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

 
Η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι οι συνάδελφοί της θα προσφύγουν «στο Μισθοδικείο, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτού του είδους τις περικοπές».
Παράλληλα, τόνισε: Οι νέες περικοπές στοχεύουν στην υπαλληλοποίηση του δικαστή αλλά την ίδια ώρα πλήττουν και την ανεξαρτησία του. Το άρθρο 88 προστατεύει το μισθολόγιο του δικαστή. Του εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, το οποίο με τις νέες περικοπές δεν τους το εξασφαλίζει.
Τέλος, η πρόεδρος της ΕΔΕ υπογράμμισε: Η απόφαση της Ολομέλειας δεν είναι δεσμευτική, αλλά θα έπρεπε, σε μία κυβέρνηση ευνομούμενης ευρωπαϊκής χώρας, να λαμβάνεται υπόψη. Μπορεί σήμερα αυτή η γνωμοδότηση να είναι χωρίς αντικείμενο, στο μέλλον όμως θα παίξει σημαντικό ρόλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.