Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ

Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣΣελίδα 8

Συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σε ξεσηκωμό για να μην παραδοθεί ο κλάδος στα μονοπώλια καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

«Ταφόπλακα» για τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες χαρακτηρίζουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις οδικές επιβατικές μεταφορές, και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα Ταξί, αποτελούν συνέχεια των αλλαγών που επέφερε στον κλάδο το νομοσχέδιο Βορίδη.


Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και αλλά και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα μπορούν να εκμισθώνουν οχήματα ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, δίχως κόμιστρο, ενώ ανοιχτό είναι ακόμη το ενδεχόμενο αδειοδότησης των λεγόμενων «μοτο-ταξί», μοτοσικλετών άνω των 50 κυβικών που θα εκτελούν δρομολόγια με οδηγό και αυτά δίχως συγκεκριμένο κόμιστρο. Το παραπάνω σχέδιο επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με επιχειρηματίες του τουρισμού εδώ και μήνες, γεγονός που ήταν γνωστό στην συνδικαλιστική πλειοψηφία του κλάδου, δίχως αυτή να προβεί ούτε καν στις στοιχειώδεις και για «τα μάτια του κόσμου» ενέργειες ενημέρωσης των αυτοκινητιστών.
Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ καλούν τους συναδέλφους τους να απομονώσουν τη συνένοχη συνδικαλιστική ηγεσία, να συσπειρωθούν στις γραμμές της και να παλέψουν «για το ψωμί το δικό τους και των παιδιών τους» μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Σήμερα, οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί καλούν στην Αθήνα σε προσυγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και στη συνέχεια με πορεία θα κατευθυνθούν στην Ομόνοια στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.