Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΥΨΗΛΟΤΑΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΣΗΣ...

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...


Απαισιόδοξοι για την πορεία της εθνικής οικονομίας, αλλά και για τα προσωπικά τους  οικονομικά εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΒΕΑ.
Με βάση την ποσοτική έρευνα ...


με τίτλο ''Οικονομικό Βαρόμετρο''οι εργαζόμενοι πολίτες, μεταξύ των οποίων, επιχειρηματίες και συνταξιούχοι, είναι αντίθετοι με την πολιτική της λιτότητας , ενώ έχει αρχίσει να αμφισβητείται και το κατά πόσο η λήψη  των σκληρών μέτρων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εκταμίευση της περιβόητης δόσης.
Συγκεκριμένα, το 80% των ερωτηθέντων, ηλικίας 18 και άνω, δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ότι αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, με μόλις το 6% να διατηρεί τόνους αισιοδοξίας. Το ποσοστό αποχής αυξήθηκε, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα, από 11% σε 14%.
Το ποσοστά απαισιοδοξίας των ερωτηθέντων σε ότι αφορά στα προσωπικά τους οικονομικά, αυξήθηκε κατά 2%, συγκρινόμενο με το 81% της προηγούμενης έρευνας. Αντίστοιχα, μειώθηκε το ποσοστό αισιοδοξίας από το 9% στο 6%.
Τα εξαιρετικά ποσοστά απαισιοδοξίας, διατηρούνται πάνω από το 80% για περισσότερο από ένα χρόνο. Η τελευταία φορά, κατά την οποία καταγράφηκε ποσοστό χαμηλότερο του 80% στις εκτιμήσεις των πολιτών για την πορεία των δημόσιων οικονομικών ήταν τον Ιούνιο του 2011, όπου διαμορφώθηκε στο 75%. Αντίστοιχη πορεία διαγράφει το ποσοστό απαισιοδοξίας σε ότι αφορά τα προσωπικά οικονομικά των ερωτηθέντων.
Αναφορικά με τη στάση πληρωμών, εάν δεν εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δις, η πλειοψηφία βρέθηκε διχασμένη. Το 41% θεωρεί πως η στάση πληρωμών είναι βέβαιη στην περίπτωση της μη εκταμίευσης της δόσης, ενώ το 36% διατήρησε αντίθετη άποψη. Σημαντικό είναι το ποσοστό όσων αποφάσισαν να μην απαντήσουν, ποσοστό το οποίο ανήλθε στο 23%.
Παράλληλα, το 70% των ερωτηθέντων αξιολόγησαν αρνητικά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, βάζοντας στο στόχαστρο την ελλειπή διαπραγματευτική ικανότητα και τις ατελέσφορες ενέργειες του παρελθόντος.
Τέλος, το 86% των ερωτηθέντων απάντησαν αρνητικά στην ερώτηση αν η μείωση του κόστους εργασίας και των αποζημιώσεων θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αντίθετα, μόλις το 5% απάντησε θετικά, ενώ το υπόλοιπο 9% αποφάσισε να μη συμμετάσχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.